Bij ons is uw bedrijf

Bewaakt.

Bewaak uw terrein met een thermische camera.

Thermische camera

Waar een standaard camera werkt op basis van bewegingsdetectie, werkt een thermische camera met temperatuurverschillen. Om een terrein goed te bewaken is een thermische camera als aanvulling op het camerasysteem een aanrader. Thermische camera’s werken namelijk zelfs in totale duisternis en ze ‘’kijken’’ door regen, mist, zonlicht en dichte begroeiing heen. Ook wanneer er sprake is van veel groen of bebossing kan een thermische camera de oplossing zijn. Benieuwd of dit een geschikte oplossing is voor uw bedrijfssituatie? Wij adviseren u graag.

Wanneer een thermische camera gebruiken?

Thermische camera’s zijn ideaal om te gebruiken als terreinbeveiliging. Ze zijn niet afhankelijk van licht en kunnen ook door begroeiing heen kijken. Daardoor zijn ze ideaal voor grote, dichtbegroeide terreinen. Daarnaast kan een thermische camera onderscheid maken tussen mensen, dieren en objecten. Een thermische camera voorkomt hierdoor ongewenste meldingen.

  Thermische camera

  Thermische camera als brandpreventiemiddel

  Een thermische camera kan ook ingezet worden als brandpreventiemiddel. Als voorbeeld schetsen wij de situatie waarin er in een bedrijfspand veel gewerkt wordt met heftrucks die rijden met een accu. Wanneer deze accu’s opgeladen worden verhoogd dit de kans op brand. Om brand te voorkomen is het mogelijk om een thermische camera op het oplaadpunt te richten. Deze camera geeft een signaal af zodra de temperatuur opvallend snel oploopt. Dankzij de thermische camera kunt u er dan bij zijn voordat er daadwerkelijk brand uitbreekt.

  /

  Combineren van thermische camera

  Om een situatie goed te kunnen inschatten is het combineren van een thermische camera met een standaard camerasysteem, een alarmsysteem of terreinverlichting een aanrader. Zodra de thermische camera iets waarneemt kan deze een signaal sturen naar het alarmsysteem, de verlichting of naar de meldkamer en kan er actie ondernomen worden. Zo kan er direct op de camera’s gekeken worden wie of wat er zich op het terrein begeeft. Dankzij deze combinatie kan er snel ingespeeld worden op de dreiging die er is en zijn er de haarscherpe camera’s die de situatie in beeld brengen. Bij Bos BTC hebben wij alles in huis om een volledig pakket aan te bieden.

  Maak gebruik van onze expertise

  Ons team heeft de expertise in huis om het hele totaal plaatje qua beveiliging in beeld te brengen. In het geval van thermische camerabewaking betekent dit dat wij rekening houden met alle externe zaken die invloed hebben op het camerasysteem. Op deze manier beschikt u niet alleen over de beste camera’s, maar worden ze ook optimaal benut.

  Beheer en onderhoud

  Kiest u voor inbraakbeveiliging, camerabewaking, brandbeveiliging, telefonie installatie of connectiviteitsoplossing van Bos BTC? Dan kunt u rekenen op hoogstaande service op het gebied van advies, onderhoud en storingen.

  Meer weten?

  Neem contact op.

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het beveiligen en bewaken van uw huis of bedrijf? Neem dan contact op met Andries Lichtendonk (mail andries@bosbtc.nl of bel via 088 0664409). Wij voorzien u graag van meer informatie en denken met u mee. 

  Bos BTC

  Gegevens

  Hoge Eng West 24
  3882 TR Putten

  WhatsApp: 06-59858330

  Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

  Klanten vertellen